Minder warmte via platte daken door koele witte dakbedekking

Witte daken reflecteren zonlicht, waardoor het dakvlak veel minder warmte zal ontwikkelen.

Witte daken reflecteren zonlicht, waardoor het dakvlak veel minder warmte zal ontwikkelen. Het houdt de oppervlakte koel door hitte afkomstig van zonnestralen terug te geleiden naar de omgeving. De temperatuur van het dak blijft em lager en daardoor wordt de warmte die het gebouw 'intrekt, verlaagd. 
 

Hoe werkt het? 

Zonnereflectie is de eigenschap van een materiaal om zonlicht te reflecteren van de oppervlakte terug naar de atmosfeer. Thermische emissie is de eigenschap om de opgenomen hitte terug te stralen. 
 

Vermindering van energieverbruik 

In het geval van een slecht geïsoleerd dak houdt een wit dak in de zomerperiode het interieur koeler, hetgeen het comfort binnen verhoogt. Als een gebouw een airconditioning systeem heeft, is er sprake van een verminderd energieverbruik om het gebouw verkoeling te geven. En als we het energieverbruik terugdringen, besparen we geld. Zo simpel is het! Diverse studies hebben deze energiebesparende werking bewezen. 
 

Verhoogt de levensduur van het waterdichte dak 

Een witte dakbedekking zorgt voor een nog hogere verwachte levensduur dan u al van onze standaard dakbedekking gewend bent. Dankzij de witte, reflecterende afwerking, is de samenstelling beschermd en worden de kosten voor onderhoud van het dak verlaagd, terwijl het dak langer meegaat. Datum: 20-06-'17

Terug naar overzicht