Een wit dak is de oplossing!

zonnepanelen witdakEen wit dak is een koel dak en absoluut een prima oplossing.
Simpelweg uw dak wit verven is de juiste manier. Een wit dak met voor u de beste kwaliteit en prijs, vraagt om een goede planning en een goede uitvoering. Niet alleen zijn milieuaspecten belangrijk, maar een goede voorbereiding en uitvoering zorgen voor lagere kosten.

U kent ongetwijfeld de zwarte bitumen daken. Bij mooi weer is werken of wonen onder zo’n dak geen pretje. Het kost u veel energie om zo’n ruimte koel te houden. Witte materialen zijn dan een goed alternatief. Een schoon wit dak reflecteert ongeveer 80% van het zonlicht. De temperatuur van het oppervlak neemt daardoor met 40% af.
Bron: kewodak youtube
Er zijn meerdere manieren om uw dak te voorzien van witte dakbedekking.
Hieronder volgen enkele oplossingen met voor- en nadelen: 

Een dak wit verven:

Uw zwarte dak wit maken door een verflaagje: Daar kunt u natuurlijk voor kiezen, maar zoals gezegd is dat niet de beste oplossing. Als u het dak met de verkeerde materialen verft, kan het de bedekking aantasten en voor lekkages zorgen. Wij raden deze oplossing af. In dit geval is goedkoop duurkoop.

Wit bitumen dakbedekking aanbrengen

De bitumen dakbedekking wordt veel toegepast op platte daken. Iedereen kent de zwarte variant, maar deze daklaag is ook beschikbaar in een witte ‘leislag’ variant. Ook deze variant wordt aangebracht met een gasbrander, waardoor er een risico is op brandgevaar. Bovendien geeft deze witte bitumen dakbedekking vaak niet de verkoeling die u wenst en dus ook niet de beoogde kostenreductie.

Witte kunststof dakbedekking aanbrengen

Een goede oplossing is de witte kunststof dakbedekking. Deze is flexibel en sterk en wordt zonder gasbrander gelegd. Dus geen risico op brandgevaar bij de aanleg van een wit dak op deze wijze. Bovendien is de levensverwachting van de witte kunststof dakbedekking (bijvoorbeeld witte EPDM dakbedekking) ongeveer 40 jaar. Een leeftijd die door een bitumendak niet gehaald wordt. Wat ons betreft eigenlijk de beste keuze al het gaat om een wit dak!