Zonnepanelen en witte dakbedekking voor BMW Nederland

Dakdekker is verantwoordelijk voor de toepassing van witte dakbedekking op de daken van BMW Nederland een duurzame investering die zorgt voor een prettig kantoorklimaat

Dakmakersbedrijf Kewodak heeft BMW Group Nederland voorzien van ruim 400 zonnepanelen op het dak van het hoofdkantoor in Rijswijk. De panelen zullen zo’n ruim 90.000 kWh per jaar genereren; een energiebesparing van zo’n 8%, afgaande op het verbruik van 2015. De zonnepanelen leveren daarbij een CO2-besparing op van 45.000 kg. Behalve voor de aanleg van de zonnepanelen was Kewodak eveneens verantwoordelijk voor de toepassing van witte dakbedekking op het 2.100 m2 grote dak; een duurzame investering die zorgt voor een prettig kantoorklimaat waarbij de reflectie het totale rendement van de nieuwe energievoorziening verder versterkt. 
 


Gezamenlijke kijk op duurzaamheid platte witte daken

Het project van de zonnepanelen markeert de langdurige en vooruitstrevende relatie tussen BMW Group Nederland en Kewodak. Kewodak voorziet al ruim 12 jaar in het dagelijks beheer en onderhoud van de daken van alle gebouwen van BMW Group Nederland en geeft advies op het gebied van planmatig onderhoud. Omdat beide bedrijven duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan in hun bedrijfsvoering, koos men gezamenlijk voor het grootschalige project van de zonnepanelen in combinatie met witte dakbedekking. 
 

Lange levensduur witte dakbedekking

zonnepanelen BMWFrank Keijzer, directeur Kewodak is trots op het resultaat. “BMW Group Nederland is een prachtige klant, die net als wij continu bezig is met duurzame maatregelen voor een betere toekomst. In overleg met  BMW Group Nederland is gekozen voor  zonnepanelen van het merk SolarWatt. Deze maken gebruik van een constructie waarbij zonnecellen tussen twee lagen glas worden ingeklemd. Deze ’sandwich’ maakt de panelen sterk en stabiel en verlengt de levensduur. Voor de dakbedekking is gebruik gemaakt van gerecyclede dakmaterialen met luchtzuiverende eigenschappen. De witte coatingslaag versterkt het effect van de zonnepanelen nog eens extra én zorgt voor een plezierig klimaat op de kantoren.” 
 

Logische stap

Niels Burgman, E-mobility Manager BMW-i: “Met onze partners en klanten spreken we steeds meer over duurzaamheid en het installeren van deze zonnepanelen was dan ook een logische stap om het goede voorbeeld te geven. De laadpalen van onze elektrische auto’s worden hier voorzien van stroom opgewekt door  de zonnepanelen. Zorgen voor een CO2-neutraal gebruik van de auto, is minstens zo belangrijk als hem CO2-neutraal te bouwen. Dat doen we door te rijden op de zon.” 
 
Bron: BMW Group Nederland / KewodakDatum: 02-05-'17

Terug naar overzicht