Verlenging verlaagd BTW tarief renovatie met witte dakbedekking

De kogel is door de kerk het verlaagd BTW tarief op renovatie en onderhoud van woningen door particulieren wordt verlengd. Het vervangen of onderhouden van witte platte daken kan nog tot eind 2014 voor het 6% tarief worden uitgevoerd.

btw verlaging renovatie dakenHet besluit van de regering en enkele oppositiepartijen dat afgelopen zaterdag 12 oktober jl. bekend werd gemaakt, is goed voor woningbezitters, Verenigingen van Eigenaren en woningcorporaties. In de vorige periode van tijdelijke BTW-verlaging bleek dat veel opdrachtgevers tegen het einde van de belastingmaatregel nog gebruik wilden maken van het voordeel. Het uitstel geeft betrokken partijen meer tijd om het dak te vervangen of energiebesparend te maken door het bijvoorbeeld zwarte dak wit te maken of het dak uit te rusten met zonnepanelen.

De verlenging van deze BTW-maatregel maakt het des te aantrekkelijker om een wit koeldak aan te leggen op de woning. Deze verschijningsvorm van duurzame waterdichte koeldaken vindt steeds meer aftrek. 
Datum: 25-10-'13

Terug naar overzicht