Energielijst 2013 gepubliceerd

De jaarlijkse wijziging van de uitvoeringsregeling van de Energie-investeringsaftrek (EIA) is gepubliceerd. De Energielijst 2013 bevat ruim 160 investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie, waarbij bedrijven 41,5% van de investeringskosten mogen aftrekken van de fiscale winst. In totaal kunnen bedrijven in 2013 151 miljoen terugkrijgen via de EIA.

Dertien nieuwe technieken zijn in 2013 aan de Energielijst toegevoegd. Ook voor technieken die veel besparen en niet op de lijst staan kan EIA worden aangevraagd. Hieronder vindt u de wijzigingen ten opzichte van 2012 voor platte daken..

Isolatie voor bestaande constructies
De omschrijving van isolatie van bestaande constructies is uitgebreid met witte dakbedekking. Witte dakbedekking vermindert de koellast van gebouwen. Indien wordt geïnvesteerd in het naïsoleren van bestaande daken van bedrijfsgebouwen in combinatie met witte dakbedekking, kan een bedrag van € 30 per m2 i.p.v. € 20 per m2 in aanmerking komen voor EIA. Dit geldt niet voor koel- of vriesruimten, omdat witte dakbedekking daar inmiddels gangbaar is.
Datum: 07-01-'13

Terug naar overzicht