2015 wordt waarschijnlijk warmste jaar sinds metingen

Amerikaanse meteorologen zeggen zeker te weten dat 2015 het warmste jaar wordt wereldwijd sinds de mens weergegevens bijhoudt.

Amerikaanse meteorologen zeggen zeker te weten dat 2015 het warmste jaar wordt wereldwijd sinds de mens weergegevens bijhoudt. 
 
Bijna elke maand wordt het warmterecord gebroken. Juni was al de vierde maand van dit jaar die gemiddeld warmer was dan het vorige record uit 2014.
 
Vorige maand bedroeg over de hele wereld gemeten de gemiddelde temperatuur 16,38 graden, waarmee het oude record met 0,12 graden werd overschreden, meldt het gerenommeerde Amerikaanse klimaatinstituut National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA). Normaal gesproken gaan temperatuurrecords met slechts één of twee honderdsten omhoog.
 

Geen warmterecord in Nederland

Het is nog maar de vraag of dit jaar ook een recordjaar wordt voor Nederland, zegt RTL-weervrouw Jennifer Faber. Januari en februari waren weliswaar warmer dan normaal, maar alle andere maanden zaten op of onder het gemiddelde. "We hadden een heel fris voorjaar."
 
En juli lijkt weliswaar warmer te worden dan normaal, maar daarmee is het record van vorig jaar, toen het ook in Nederland nog nooit zo warm was, nog lang niet uit de boeken geschreven. En Faber denkt ook niet dat dit gaat gebeuren. "Voor 2015 moet nog veel gebeuren, mochten we daar op afstevenen. Maar je weet het maar nooit met het weer."
 
bron: ANP







Datum: 21-07-'15

Terug naar overzicht